<Hey Webmasters! Get a free website with holiday themes - Get it NOW!
|
OTODIZAYN FORUM
9 Mayıs 2005 tarihi itibariyle forumumuz yenilenmiştir. Bu bölümde gönderilen mesajları okuyabilir ancak yeni mesaj gönderemezsiniz. Yenilenen OTODIZAYN FORUM için tıklayın
|
|
| Search For Similar Forums · Return to Website | ||
| Viewing Page 1 of 1 (Total Posts: 8) |
| Author | Comment |
ukaragun
IP: 195.175.215.29 May 20, 04 - 10:41 PM |
türkiyede bu kadar oluyor (!)
slm arkadaslar,yine yeni isimler görüyorum ve gerçekten de mutlu oluyorum..bugn siteye yeni bir tasarım da ben gönderdim umarım beğenirsiniz, yorumlarınızı bekliyorum,şu aralar jeep modelleri üzerine epey yoğunlaştım önümüzdeki haftalarda bunları sizlerle paylaşacağım, bu arada otohaber tasarım yarışması dahilinde dergide yayımlanan tasarımları görenler varmı,yapmayın allah aşkına bu nasıl bir ülke,hiç mi insanların emeklerine saygınız yok..iki karalama ile ilkokulda yaptığım çizimlere bile benzemeyen tasarımları görüyorum ben bu haftaki sayıda..yazık bu kadar gencin emeğine, böyle giderse hiçbişey düzelmez bu şekilde,neyse laflar kötüye gidecek iyice sinirlenmeden keseyim burda. mehmet arkadaşım şu balık gözü konusunda uzun bir açıklama yazmıştım ama foruma eklenmemiş,bi ararştırırsan ifadenin ne olduğunu göreceksin ki sana karşı söylenmiş kötü bir şey değil,bana göre çizgilerin çok yüzeysel ve az olsada ben kendi adıma yenilikçi buluyorum senin tasarımlarını..herkese iyi çalışmalar. |
MEHMET KETEN
IP: 81.215.8.104 May 21st, 2004 - 11:29 AM |
iki karalama ile ilkokulda yaptığım çizimlere bile benzemeyen tasarımları görüyorum.EWET UMUT ISTE BEN SENIN BU DEDIGIN GIBI OLAN TUM DIZAYNLARDAN BIRAZ DAHA IYI OLMAK ICIN CALISIYORUM VE BU SENIN DEDIGIN DIZAYNLARDAN BIR PARCA DAHA IYI OLABILIYORSAM VE SENIN DEDIGIN GIBI BENIM DIZAYNLARIMDA AZ DA OLSA YENILIKCI VE BIRAZDA GELISME GOREBILIYORSAN NE MUTLU BANA TESEKKUR EDERIM. |
kadir araz
IP: 81.213.10.89 May 22nd, 2004 - 1:32 AM |
selam umut. öncelikle tasarimina bayildim. hem tasarim açısından hem çizim açısından hoşuma gitti. eline sağlık. yarışma (otodizayn) konusuna gelince. en başta da dediğim gibi bu yarışma düzeyli bir yarışma değildi. eminim ki hepiniz yarışma katılım formunu incelemişsinizdir. ben -kaç yıldır tasarımla uğraşıyorsunuz, tasarımlarınızda nelere dikkat edersiniz, tasarım işine bnasıl başladınız gibi sorular beklerken, adamlar kaç yıldır otodizayn okuyorsunuz, dergiyi nasıl buluyorsunuz, yarışmayı nereden öğrendiniz gibi tasrımla alakasız sorular yöneltmişler. uyuz oldum. ayrıca yazı işlerinin elemeleri ancak bu kadar olur işte. adamlar ne gönderdilerse onu yayınlamışlar. ayıptır yaw. bu kadar mı seviyesiziz. eskiden cevat abi vardı sanırım ismi cevat abiydi. cevat abi fırçalıyor köşesi. ilk elemeyi en azından o yapsaydı. tasarımlara bakıyorsunuz, ne bileyim yani hasip girginin işi zor. ben bu tasarımları gördüğünde suratında nasıl bir ifade olacak onu merak ediyorum. asla tasarımları aşağılamak gibi bir sözüm olamaz. ama bunuda bir standartı olmalı bence. yapıyorsanız adam aklıllı bir yarışma yapın. herkes katılsın. eleyerek ilk elliyi yayına açın. bu nedir yani. dergiyi okuyan "anaa yarışma varmış la dur bitenede be çizeyim olur ya belki kazanırız" deyip çizmiş. yanlışsam uyarın ama bu şeklide hiçbirşey olamaz. bence bu yarışma iptal edilmeli. bu çizimlerle hasip girgin ve diğer 10 pro. tasarımcının önüne çıkmamalıyız. garip bir durum. ben tasarım yollamadım. bu sitedeki arkadaşlardan da taasrım yollayan oldu ise adına üzüldüm. çünkü bence rakiplerimiz oradaki tasarımlar değil. cardesignnews teki tasarımlardır. onlara rakip olmalıyız. 4 tekerli neye benzediği belli bile olmayan çoğunluğu umutunda söylediği gibi kareli defter kağıdına çizilmiş tasarımlarla ne olabilirki. yarışmaya katılan arkadaşlar için söylüyorum. bu güne kadar burada tartışılmış konuları okuyup, tasarımları dikkatle inceleyen ve birazda el yeteneği olan arkadaşlar varsa onları şimdiden tebrik ederim. çünkü büyük ihtimalle birinci bizden çıkacak. buna inanıyorum. saygılarımla. kadir araz. |
MEHMET KETEN
IP: 81.215.8.104 May 22nd, 2004 - 11:57 AM |
ISTE SONUNDA HERKES BENIM TA EN BASTAN BERI ANLATMAYA CALITIGIM KONULARI YAVAS YAVAS ANLAMAYA BASLADI NEYDI BENIM ANLATMAYA CALISTIGIM KONU ELINE KALEMI ALAN HERKES KADIRIN DEDIGI GIBI KARELI KAGIDA KARALA YALAN YANLIS VE YINE KADIRIN DEDIGI GIBI NE OLDUGUNU ANLAMAMIZ ICIN 2 SAAT DUSUNMEMIZ GEREKEN DIZAYNLARI TABI BUNA DIZAYN DENIRSE CIZ GONDER BU BOYLE OLMAZ ISTE BEN BUNA KARSIYIM DIGER SADECE OTODIZAYN YARISMASINDA DEGIL DIGER SITELERDE DE GORUYORUZ BU KARELI KAGIDA CIZILMIS DIZAYN DEGIL KARALAMALARI LUTFEN HERKESIN ONCE YAPTIGI ISE BIRAZ SAYGISI OLSUN OTODIZAYN YARISMASINDA BENIM TUHAFIMA GIDEN BIR EYDE SU OLDU DIZAYNLARIN POSTA YOLUYLA ALINMASI ILK OKULA GIDEN COCUKLARIN BILE MAILLE KONUSTUKLARI BI DEVIRDE HALA POSTA YOLUYLA DIZAYNLARIN ALINMAI COK GARIBIME GITTI BENDE BU YUZDEN KATILMAIM ZATEN NEYSE BIZ NEDESEK BOS AMA BIZ SADECE KENDI YORUMUMUZU YAPTIK SONUCTA BU YORUMU YAPMAK BIZIM HAKKIMIZ KADIR VE UMUT TESEKKUR EDERIM BASARILAR DILERIM . |
ukaragun
IP: 195.175.215.4 May 22nd, 2004 - 8:05 PM |
kadir ve mehmet başta olmak üzere dergi yarışması hakkındaki düşüncelerime katılan herkese teşekkür ediyorum,ben bu hafta veya önümüzdeki hafta yarışmaya gönderdiğim 3 ayrı tasarımımı siteye göndereceğim(şuan gönderemiyorum scanner bozuk) yazık gerçekten verilen onca emeğe.kadir bu arada benim tasarımıma yazdıkların için gerçekten çok teşekkür ederim , buna cevap olaraksa sana söyleyebileceğim tek şey haftaya daha iyilerini göndereceğim inan bana senden ve diğer arkdaşlardan da bekliyorum yeni çizimler. ikinci bir yorum sayfası açmamak için buraya yazmak istiyorum(konuyla alakası yok) engin arkadasım için marker konusunda gelişmeler görüyorum ama çizgilerde paralellik giderek bozuluyor ve tasarımlar gerçeğe yakın değil de sanki bir çizgi roman için çizilmiş gibi duruyor,ışık olarak fazlaya kaçtığını ve de marker ı biraz daha keçeli kalem gibi kullandığı görüyorum sanırım bu yüzden de çizgi roman tarzı bir boyama ve çizgiler ortaya çıkıyor,tabi bunlar benim görüşlerim herkese ii çalışmalar..
|
E Engin Dağtekin
IP: 81.215.87.33 May 22nd, 2004 - 9:51 PM |
Selam Umut Hocam, Eleştirilerini Okudum ve Açıkçası İnkar Edemem de ... Burda Otomobil Çizimlerimi Gerçeğe En Yakın Şekilde Yababilmek Tabii Ki isterim Fakat Pek'te Yapabildiğim Söylenemez ... çizgiroman derken Daha Çok Illüstrasyon Tarzı Canlandırdığım Doğrudur, Fakat Bu Durumun Sebebi Endüstriyel Tasarım teknikleriyle Pek diilde Grafik Tasarım Teknikleriyle Daha Çok Uğraşmış olmamdır ... Yaklaşık Bir Yıldır Resim Kursuna Gidiyorum, Üniverstelerden Herangibirinin Grafik Bölmümüne Girmeyi Düşünüyorum ve Çok Kısa Bir Süredir Marker Kullanıyorum, Bütün Bunların Bileşkesinde Yolladığım Resimler Bu Tarzda Çıkıyor ... Âçıkçası hoşuma da Gitmiyor Değil Hani ... Marker Kalemlere Daha Çok alışınca ve sizin eleştirileriniz Sayesinde Eminim Gerçekçiliği giderek Yakalarım, Yanlız Bütün Çizimler de Teknik açısından Birbirine Benzerse Onların Kişiliği biraz da Yok Olmaz mı ???Gördüğünüz Çizimlerimde Markerda Kullanamam Rağmen, Kuruboya Ağırlıklıdır, ışıklandırmada Zıtlıklar (Kontrast) Fazla Kaçmış Olabilir, Yalnız anlamadığım Tek Bişey Var, Keçe kalem Gibi Kullanmak Derken biraz daha Açabilirmisin ...Görüşmek Üzere ...
|
ukaragun
IP: 195.175.215.35 May 23rd, 2004 - 1:23 AM |
engin kişisel bilgilerin olmadığı için yaşını da bilmiyordum ancak üniversiteye girince dediğin için oldukça genç olarak görüyorum seni ve bu da senin için büyük bir avantaj bence,marker üzerine çalışman ve boyama tekniği ile ilgili resim kursuna gitmen de beni etkilemedi desem yalan olur.tebrik ederim ancak eksiklerin var ve yıllarla beraber bunlar da kapanır bence.boya tekniği olarak quantum modeli en iyisi içlerinde,gerçi senin tasarımların zaten ama bu son gönderdiğin 3 tasarımı yanyana koyup incelersen nedenini anlayacaksındır.boya geçişleri herzaman çok contrastlı olmamalı,yani bazı yerlerde daha smooth yani tonsal pastel geçişler kullanmalısın,ışığın kırıldığı yerlerde ise yani köşe oluşturan yerlerde ve gölgede kalan bölgenin başlangıç çizgisinde bu tür kontrastlı ani geçişlere yer vermelisin,hep aynı olursa monoton olmazmı demişsin elbette öyle ama bu tasarım için geçerlidir boya için değil. sen sürekli aynı noktadan ışık verdiğini düşünerek boyarsan tüm gölge ve tonlama geçişleri tasarımın ne olursa olsun aynı şekilde olur.bu da monotonluk değil bir gerçektir,ışık hep aynı kırılır aynı doğrultuda verirsen.çizgi roman derken de kast ettiğim bu kontrasta dayalı parlak ve beyaz ışık yansıması boşlukları kastedmiştim. keçeli kalem olayı ise marker kalemi düz çizgiler halinde değil de daha çok zigzaglı boyamanı belirtmek için kullandım diyebilirim. yani yine bu zigzaglar yüzünden çok keskin geçişler sözkonusu olmuş ama yinede tüm bunlara rağmen boyama açısından baktığımızda yaşının da genç olması ile oldukça başarılı olacağını umuyorum ve seni destekliyorum,ancak tasarımlarındaki perspektif konusu bu noktaya biraz daha fazla zaman ayırman gerektiğini gösteriyor. başarılar diliyorum |
Engin D.
IP: 81.215.85.166 May 23rd, 2004 - 8:17 PM |
Hocam, Dediklerini Dikkate Alacağımdan Emin olabilirsin, Fakat Ne Kadar Çizimlerime Yansır Onu Şu An için Bilemicem, Çünkü Dediğim Gibi Marker Konusunda Çok Yeniyim, Aslında Marker Tekniği Hakkında Detaylı bilgi Bulabileceğim Bir Kaynak olmasını isterdim işi tam Kapabilmek açısından ama yok ne Yazıkki, Her Koyunun Kendi Bacağı Meselesi Bu iş ... Zikzak boyama Konusu ise Heralde Gördüğüm ve Şimdiye Kadar Öğrendiğim yöntemlerin Bu Şekilde Uygulanmasından Kaynaklanıyor .. Bu şekilde Gördüğüm için Bu şekilde uyugulyorum ... ama dediğin doğrultularda Bu alnda da Kendimi Olabildiğince Geliştirmeye çalışacağım ... Görüşmek üzere ...
|
bravenet.com