Return to Website
OTODIZAYN FORUM
9 Mayıs 2005 tarihi itibariyle forumumuz yenilenmiştir. Bu bölümde gönderilen mesajları okuyabilir ancak yeni mesaj gönderemezsiniz. Yenilenen OTODIZAYN FORUM için tıklayın

Search For Similar Forums   ·   Return to Website

Başa Dön
  Geri
  Reply
  Forum Ana Sayfa
İleri  
Sona Git  
Search this Forum:  
Viewing Page 1 of 1 (Total Posts: 5)

Author Comment    
MEHMET KETEN

IP: 81.215.9.13

May 16, 04 - 4:44 PM
ENGIN DAGTEKIN E

MERHABA ENGIN SON DIZAYNIM ICIN YORUM DEMISSIN GECENLERDE DEDIGIM GIBI HERSEYI COK GUZEL AMA BIRDE SU PERSPEKTIF OLAYINI COZSSEN COK DAHA IYI OLACAK YANLIS ANLAMA SAKIN KESINLIKLE KOTULEMEK VE KENDIMI OVMEK GIBI BIR NIYETIM YOK SADECE YARDIMCI OLMAYA CALISIYORUM BANA KALIRSA SEN HAFTALIK OTOMOBIL DERGILERINDEN YARARLANABILIRSIN GERCEK ARABA RESIMLERINE BAKIP ACILARININ NASIL DURDUGUNA BAKARAK DAHA IYI CIZEBILIRSIN KESINLIKLE KOPYA CEKMEK ICIN DEGIL SADECE ACILARI OGRENMEK ICIN BEN BI ARA DENEDIM COK IYI BIR YONTEM DENEMEKTE YARAR VAR GORUSMEK UZERE ..
ukaragun

IP: 195.175.215.58

May 17th, 2004 - 2:23 PM
Re: ENGIN DAGTEKIN E

engin bence senin perspektifle çok bi sorunun yok sadece lastikler ile araç aynı eksende değil(haftanın dizaynı)buna dikkat ettiğin takdirde daha iyi olacağına inanıyorum. marker konusunda da geçişlerde biraz daha renk birleşimine yönelirsen çok daha güzel olacak , ben de çizimlerimde kuru boyanın yanında marker kullanmaktayım ancak en fazla 2 ayrı tonu marker olarak kullanıyorum. bu arada mehmetinde bu kadar perspektiften bahsetmesinden olacak ki çizimleri iyice balık gözüne yönelmiş bence biraz daha gerçekçi-reel objektif bakışıyla çizmesi gerekiyor.ve son olarak arkadaşlar geçen hafta basketbol oynarken sağ dirseğimi kırdım-allahtan solağım-ama yine de diğer elim yardım etmeden çizim yapmak oldukça güç oluyor,ve de kırık çok acıyor..bu yüzden çizimlere bir süre ara vermek zorundayım..yinede dayanamayıp çizersem sizlerle paylaşacağım..herkese iyi çalışmalar
MEHMET KETEN

IP: 81.215.9.13

May 17th, 2004 - 4:40 PM

UMUT BEN KIMSEYE PERSPEKTIF DERSI FALAN VERME NIYETINDE DEGILIM BILMIYORUMDA ZATEN BU KONUDADA KIMSEDEN EGITIM ALMADIM VE KOPYA CEKMEDIM AMACIM SADECE BIRAZ YORUM YAPMAKTI KENDIMI OVMEDIM ZATI YAZMISTIM OYLE BI NIYETIM OLMADIGINI BALIK GOZU TANIMLAMASINIDA PEK ANLADIM HERKESIN BAKIS ACISI DEGISIK MESALA SENIN COK BEGENDIGIN BEN BEGENMEYEBILIRIM AYRICA BEN SENIN DIZAYNLARINA SU ANA KADAR OYLE BALIK GOZU FALAN DIYE HICBIR YORUM YAPMADIM BEN OYLESINE CIZIYORUM ISTE ORTAYA CIKIP BEN COK YETENEKLIYIM BEN PROYUM DEMEDIM LUTFEN BU TUR YANLIS ANLASILMALAR OLMASIN TESEKKUR EDERIM GECMIS OLSUN VE ACIL SIFALAR DILEKLERIMLE .
ukaragun

IP: 195.175.215.26

May 17th, 2004 - 10:05 PM

mehmet arkadasım kimse sana sen bilmiyosun ben biliyorum gibi birşey söylemedi,söylemiyor..balık gözü ifadesi de baya bi tepki çekmiş ancak bu ifadeyi sanıyorum yanlış anladın.balık gözü tabiri görünenden daha fazla perspektif vermek anlamında kullandım,bu tür görüntüleri bazen tv de falan görebilirsin(genelde paraüşütle atlamış birinin gökyüzünden dünyayı çekmesi falan bu tür objektiflerle yapılır ki dünyanın yuvarlak olduğu falan iyice görünsün diye vs..)umarım anlatabilmişimdir.yani daha terimsel olarak açıklarsak düzlem olarak 3 farklı doğrultu çizgilerini çizersen(x,y,z eksenleri) normal perspektifte bu çizgiler birer doğrudan oluşur.düz çigilerdir yani..ama balık gözü olarak çizersen bu eksen çizgilerinin herbiri birer yay olarak görünür. daha da başka bir ifadeyle perspektif çizimde çizgileri sanki bir küp içine (düzlemlere) çiziyormuşssun gibi düşünürsek balık gözündeki çizgiler bir kürenin üzerine çizim yapıyormuşsun gibi olur.umarım anlatabilmişimdir...daha düzlemsel çizimlerini bekliyorum. başarılar
Engin Dağtekin

IP: 81.215.80.181

May 17th, 2004 - 10:45 PM

Görüşlerin için Teşekkürler umut ... Şu An Bu Renklendirme Detaylarını Öğrenmek için Baya Bi Çaba Harcıyorum, Seninde Dediğin Üzere Marker ve Kuruboya Ayrılmaz ikili, Sanki Birbirleri için Yaratılmışlar Çalışmalarım Bu Yönde Devam Edecek ... Lastikler Zaafım, Bi de Onu Düzeltirsek, iyi Bişeyler çıkacak Ortaya ... Geçmiş Olsun Bu Arada, çizimlerini Fazla Özletmeden Yollamaya Devam Et ...

Bu Arada Ufak Çaplıda Olsa Bi Tartışma Çıkmış ama Yersiz, Bu Balık Gözü Olayı Bu Kadar Alınacak Bişşey Diil Mehmet Abi, Denildiği Üzere Bazı Şeylerin Açılarını Abartmak Sadece ... Bu Kadar Alıngan Davranmasak Hepimiz Daha için Daha iyi Olacak, Burda Sonuçta Herkesin Farklı Bilgisi ve Yöntemi Var, Altı üstü Söylenen Laflar Eleştiri, Birbirimizden Olabildiğince Yararlanmaya Bakalım Derim Ben ...

Görüşmek Üzere ...

Başa Dön
  Geri
  Reply
  Forum Ana Sayfa
İleri  
Sona Git  

Get your own FREE Forum today! 
Free Web Tools   Free Guestbooks   Free Blogs   Cheap Domains 
powered by Powered by Bravenet bravenet.com